Joyzine.se


Recension - Skiva

Times New Viking
Dancer Equired, 2011
Skivbolag: Wichita
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-30
Hemsida: www.timesnewviking.net

En första subtil lite reflektion: Jösses, får vilka amatörer som helst ge ut skivor nuförtiden?

Ni är förlåtna om ni reagerar precis likadant som undertecknad. Pressmaterialet skryter lite så där halvstolt över att det här minsann är den första releasen som Times New Viking spelat in i studio. Trots detta låter Columbus-orkestern vars namn är en parafras på det välkända typsnittet Times New Roman snudd på fördjävligt. Sången är falsk, det spelas på en ostämd gitarr och låter allmänt illa. Som ett band från en fritidsgård som plockat upp instrument och bestämt sig för att starta ett indiepopband utan att egentligen förstå eller veta vad det innebär.

En andra lite mer godmodig reflektion: Men det är lite charmigt trots allt.

När man väl tagit sig förbi den där första skepticismen över att Times New Viking knappt kan sjunga och spela finns det nämligen en del fördelar med ”Dancer Equired”. De små söta refrängerna som döljer sig någonstans där bakom de ganska bångstyriga ljudmattorna och den punkiga attityden är i flera fall riktigt snygga. Om de hade framförts okej vill säga.

För till syvende och sist är det ju trots allt så att en låt inte blir riktigt bra förrän den framförs skickligt och Times New Viking låter lite för amatörmässigt för att det ska kunna vara okej. Om det sedan beror på bristande kunskap eller någon missriktad vision om att det är så här det ska låta har jag ingen aning om, men för illa låter det trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner