Joyzine.se


Recension - Demo

Horns of Anguish
Everlasting Apathy
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-27
Hemsida: www.hornsofanguish.com

Ett band som dyrkar Black Sabbath, döper sig till något så dödsmetallökigt som Horns of Anguish och lirar hardcorebesläktad domedagsmetal, nog låter det intressant alla gånger. Och utan att behöva någon längre betänketid konstaterar jag enkelt att det här är en trio att räkna med.

Black Sabbath-influenserna hörs inte av och det dåliga dödsnamnet drar ett löjets skimmer över orkestern, men i övrigt är ”Everlasting Apathy” en mycket trevlig bekantskap. Trion laddar med ungefär samma influenser som Cult of Luna men gör något betydligt intressantare av dem. Gruppens metalsound är avigt, de bänder och töjer på det och slutar hela tiden någonstans i ett ogästvänligt mörker.

Brötiga gitarrer dominerar men ett och annat stonerriff slinker igenom och några drömska slingor luckrar upp arrangemangen. Det känns genomtänkt på ett mycket snyggt sätt och är dessutom klanderfritt framfört.

Som om det inte vore nog är Filip Robertsson en mycket duktig sångare. Vare sig han koncentrerar sig på sluskiga metalskrik eller lite grövre rocksång låter det förträffligt. Precis som hela ”Everlasting Apathy”.

Gänget från Skåne fiskar så vitt jag förstår efter någon form av distributionsdeal och en sådan tycker jag gott att de är värda. Fler borde få chansen att höra Horns of Anguish. Om jag satt i sitsen att kunna erbjuda gänget någon form av avtal hade den enda motprestationen jag krävt varit ett smidigt litet namnbyte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner