Joyzine.se


Recension - Live

Cradle of Filth
Metaltown, Göteborg
2011-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-19
Hemsida: myspace.com/cradleoffilth

Cradle of Filth är ett dåligt liveband. Det är ryktet som föregår Dani Filth och hans brittiska kompanjoner vart de än än kommer och det måste i princip kännas som ett omöjligt uppdrag varje gång de ska upp på scenen. För det finns egentligen ingenting de kan göra för att motsäga den där allmänt vedertagna uppfattningen under festivalförutsättningarna.

Att försöka få den pompösa black metal-varianten att låta bra på en stor festivalscen, under regniga förutsättningar tidigt på kvällen och med minsta möjliga soundcheck är så gott som ett mission impossible. En gammal fin dänga som Her Ghost In The Fog blir till exempel bara ett enda stort skrän när britterna försöker sig på att leverera den. Känslan är att det behövs perfekta förutsättningar inomhus och minituösa förberedelser för att det ska finnas någon chans att få det hela att låta bra.

Men Dani Filth låter sig inte nedslås. Han jobbar hårt (även om jag inte förstår grejen med att gå av scenen så fort det inte är något sångparti) och brinner helt uppenbart för sin musik och sitt framförande. Hans höga skrik blir snabbt enformiga och mixas på tok för högt, men han levererar dem med ackuratess.

Som helhet är konserten mer ofrivilligt komisk än bra och Cradle of Filth får fullt rättmätigt fortsätta att släpa med sig ryktet som halvdassigt liveband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jösses vilken hårdrockssommar det blir!
Totalt Jävla Mörker

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Terror-Stefan, 2011-06-23 23:33:48 (94.254.98.99)

Jag hade förvisso hellre sett dom 1998, men till deras försvar hade dom lite dåliga förutsättningar. Lite för stor scen, dagsljus och sisådär ljud gör liksom att den onda stämningen inte infinner sej. En stämning jag ändå tror att dom skulle leverera i rätt sammanhang

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner