Joyzine.se


Recension - Skiva

Elias Krantz
Night Ice, 2011
Skivbolag: Country & Eastern
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2011-07-22
Hemsida: www.eliaskrantz.com

Instrumentalmusik kan ofta bli olidligt tråkigt. En klubb för inbördes beundran där man visar upp sin musikaliska talang och sin förmåga att vara ointressant för alla utanför den innersta kretsen. När det är bra så är det en stor upplevelse. Det är helt enkelt att färdas mot okänt mål. Man låter bara musiken måla upp landskapet och riktningen och låter lyssnaren måla sina egna landskap. Elias Krantz lyckas med det sistnämnda.

”Night ice” är en mycket vacker skiva. Hela tiden finns det någon slinga att följa, och ibland överraskas man av något oväntat som dyker upp och bryter det monotona krautrockandet. Ofta lyckas musikanten dessutom få till ett riktigt skönt gung och jag finner ofta att jag sitter gillande och diggar med hela kroppen.

Det som slår mig när jag lyssnar på Elias Krantz är att jag är så fruktansvärt glad att musiker som han finns. Inte att det han gör skulle vara svårlyssnad konstmusik som utmanar de musikaliska ramarna, utan för att det faktiskt är lättlyssnat och fantastiskt vackert. Han tar sig dessutom tid, känn på den formuleringen medan musikkonsumtionen blir allt snabbare och en låt bedöms efter sina första tio sekunder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Årets bästa 2011 enligt Erik Hammarström
Elias Krantz (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner