Joyzine.se


Recension - Skiva

Masquer
Cover My Face As The Animals Cry, 2011
Skivbolag: MSQR Records
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-10-12
Hemsida: www.masquer.se

Samtidigt som vårens första solstrålar började smälta snön under denna vår spelade Masquer in sitt debutalbum tillsammans med artisten Per Egland. Resultatet blev ”Cover My Face As The Animals Cry” – ett album som passar som handen i handsken i P3:s karaktäristiska låtlistor. Inte helt oväntat har några av albumets låtar hunnit spelats flitigt i kanalen.

Synthpopen som duon Kicki Halmos och Pelle Lundqvist skapar har tydliga rötter inom 80-talets synthpop, med tydliga influenser av bland andra The Cure, men inget av albumets totalt tio spår låter daterat på något sätt.

Den ambienta och svävande ljudbilden skapas av Kicki Halmos synthspelande och programmering och förstärks av Pelle Lundqvist på bas och gitarr. Men det är Kickis sköra men samtidigt rakbladsvassa röst som gör att håret på armarna reser sig och som stundvis för tankarna till Nina Kinert. Detta händer speciellt i Flings som tillsammans med förstasingeln Happiness utgör de låtar som gör detta mörka popalbum till den pärla som det verkligen är.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Diabolical Masquerade (2007-01-01)
Diabolical Masquerade (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner