Joyzine.se


Recension - Skiva

Moffarammes
Cairo, 2012
Skivbolag: The Perfect Hoax/Häleri
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-08-08
Hemsida: moffarammes.tumblr.com

På fjolårets debut ”The Eye Of Horus” lät firma Mikael Björklund/Samuel Järpvik från Vänersborg ganska lovande. Det var en platta som gav Moffarammes helt okej recensioner och skickade ut duon på flera turnéer. Det gav uppenbarligen blodad tand och det är övertydligt att precis allting fram till ”Cairo” gått alldeles för fort.

Den här plattan låter nämligen riktigt illa.

Där det på debuten lät ihåligt på ett bra sätt, blir den taniga ljudbilden här ett stort handikapp för Moffarammes. Anledningen är enkel. Duon har inte material gott nog att fylla ut med den här gången.

Under en vecka i studion förevigade herrarna, med ett förflutet i hardcoreexpressen Affordable Hybrid, nio melodier och ingen av dem är att betrakta som något speciellt. Hellre än bra tycks ha varit ett ledord när herrarna skred till verket och inga låtar har fått mogna.

Precis som senast spelas det spattig indierock som hintar om det förflutna i hardcorescenen och som på sina håll inte väjer för att skylta med en retro-stämpel. Samuel Järpviks trasiga Broder Daniel-sång river stora variga sår i trumhinnorna och melodier att stampa takten till eller ryckas med av saknas fullständigt. Tyvärr, men ”Cairo” är bara torftig och trist och på så sätt jobbig. Det är en form utan vettigt innehåll som borde ha kunnat vara så oerhört mycket bättre.

Moffarammes tycks ha haft för roligt själva och haft för bråttom. Därför blir det inte det minsta roligt för lyssnarna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Moffarammes (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner