Joyzine.se


Recension - Skiva

Contakt
Sveda & Värk, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-02
Hemsida:

Både omslag och bandnamn signalerar att det ska röra sig om trött synth eller industri, de första sekunderna av skivans öppningsspår När vi stod på ditt tak bjuder istället på en dansbandssaxofon. Vi kan väl milt uttryckt konstatera att just där och just då älskar jag inte Contakt.

Lyckligtvis tar det sedan bara några minuter för Stockholmsensemblen att ställa hela min värld på ända. För jävlar i min låda, herrejävlar vilket sött litet stycke sommarpop de här gossarna har snickrat ihop så väl musik- som textmässigt.

”Sveda & Värk” är det perfekta soundtracket till ljusa sommarnätter när man både beter och känner sig som fem år yngre än vad man är, när man dricker lite för mycket billigt lådvin, tumlar längs friskt doftande gränder medan solen går upp och finner sig euforiskt kraschlandande i bingen först långt efter att de första bussarna med morgontrötta yrkesarbetare passerat på vägen utanför rutan. Det är välexekverad sommarpop när den är som bäst.

Musiken är aldrig så storslagen som bandet själva vill få det att låta i sitt pressmaterial, men det är bara av godo. Snarare är det just den ganska spartanska känslan och aningen svävande försiktighet som finns i materialet och framförandet som gör att det verkligen känns. Att det känns olidligt långt till det att jag får spela låtar som Ebba och Min i mörkret under den årstid de är som skapade för att passa bäst.

Lite Jakob Hellman, lite Jumper...nej jag ska inte förstöra det här genom att börja rada upp en hög med referenser, lika lite ska jag smolka glädjen med en viss farhåga kring att det är musik vars livslängd inte är jättelång. Jag sätter punkt istället. Gör er inte otjänsten att missa den här skivan i sommar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Contakt

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner