Joyzine.se


Recension - Live

Håkan Hellström
Putte i parken, Karlstad
2013-07-05
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-07-06
Hemsida: www.hakanhellstrom.seOkej, såhär är det. Håkan Hellström öppnade alltså med Det Kommer Aldrig Va Över För Mig och Ramlar. Det är så monumentalt svårt att beskriva eller förklara en sån öppning. Det är febertoppar och eufori. Som att smälla av en atombomb vid tolvslaget. Allt annat bleknar i jämförelse.

När Du Kan Gå Din Egen Väg, som jag på skiva tyckte var ett ganska mediokert och slätstruket Håkan-vykort, ikväll i en fantastiskt fin Karlstadnatt exploderar i nån slags The Killers-doftande manglande som svänger nåt så så vansinnigt. Ja då ger man bara upp. Efter tre låtar skakar jag bara uppgivet på huvudet och ler. Han har bevisat än en gång för mig att han är en av Sveriges bästa artister. Bandet har väldigt stor del i energin som väller ut från scenen, i allra högsta grad.

Men Håkan brinner. Jag skulle kunna skriva meter efter meter om varje enskild låt. Om Klubbland som ikväll är så vacker och överjävligt svängig att Avicii skulle tappa hakan. Jag skulle kunna tömma mitt hjärta om Shelley som rev ner allsång som gjorde att Grums-borna klappade i takt.

Jag kan nämna 2 Steg Från Paradise som är kryddad med både punkattityd och samba-sväng. Jag skulle med tårar i ögonen minnas tillbaka på den brutala överkörningen med En Midsommarnattsdröm som ikväll gick hand i hand med Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg.

Men jag väljer istället med att uppgivet skaka på huvudet och konstatera att jag nog aldrig tidigare sett Håkan Hellström så levande. Så brinnande.

Nej Håkan, du var inte bättre förr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Contakt
Årets bästa skivor 2008
Håkan Hellström (2011-07-02)
Håkan Hellström (2010-08-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner