Joyzine.se


Recension - Demo

Dear Derailed
S/t
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-05-28
Hemsida: myspace.com/dearderailed

Ytterligare ett trum- och gitarrbaserat pop/rock-band? Ja. Behövs det verkligen? Alltid. Från Stockholm kommer kvartetten Dear Derailed, som snällt skickat sin första demo till Joyzine.

Det återfinns en hel del Placebo i musiken, inte minst i låten som bär samma namn som bandet. Sedan spelar det nog in att Hanna Engströms vokala insats är lätt nasal, precis som Brian Molko tenderar att låta. Eller så är det bara en av många möjliga tolkningar beroende på referenser hos musikskribenten ifråga, som nu också hittar lite 90-talsvibbar och swindie.

Tyvärr är det lite svårt att höra vad sångerskan egentligen uttalar emellanåt, en sång som i produktionen verkar ha placerats under själva musiken. Musik som är någorlunda punkigt aggressiv, men ändå lättillgänglig. Som i min favorit på trespårsdemon, för att så återkomma till låten Dear Derailed. Om du tycker om att lyssna på just Placebo, strunta i att det låter nära i överkant influerat. Lyssna istället på en bra låt, gitarrspelet och de snygga temposkiftena. För att citera ett stort antal föregångare, man behöver inte uppfinna hjulet varje gång…

Visst, det låter ungt och valpigt emellanåt, men det är förlåtligt. I övrigt är det inte alls oävet. Förutom att musiken ofta känns som något man hört förut, så kan det här absolut resultera i något riktigt bra i framtiden. Som det låter nu, är det dock för mycket jaha-känslor. Produktionen är heller inget att slå baklängesvolter av. Inte när sången göms undan så här mycket, en sång som jag tar med mig som ett plus i kanten till nästa möte med bandet. Tips till bandet är att utkristallisera ”vilka vi ska vara och hur vi ska låta”, slipa instrumenten ytterligare och sedan bryta sig in i en rejält påkostad studio. Det kan säkert bli bra men just nu, i den här kostymen, är det tämligen snabbt bortglömt. Märk väl att det är den starkast lysande betygstvåan jag någonsin har satt och sett.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner