Joyzine.se


Recension - Live

Ghost
Trädgårn, Göteborg
2013-11-26
Av: Jonatan Rosenberg
Publicerad: 2013-11-28
Hemsida: ghost-official.com

Ghost

Jag hade aldrig tidigare sett Ghost spela live och mina förväntningar var höga. Att bandet skulle bjuda på en spektakulär show visste jag men ifall bandet även musikaliskt live kunde leverera ställde jag mig frågande till. Stearinljus lyste upp scenen och doften av rökelse spred sig i lokalen till kyrkomusik som passade bra till scendekorationens bakgrund som såg ut som fönster riktade ut från en katedral.  

Sektmusiken från Stanley Kubricks film Eyes Wide Shut började sedan spelas medan bandmedlemmarna kom in på scenen iklädd sina kåpor och började spela Infestissumam som liksom på senaste skivan sedan övergår i Per Aspera Ad Inferi.  

Bandet var tajt som satan och volymen var bland det högsta jag vart med om och så pågick konserten i ungefär en och en halv timme. Man kan ha invändningar mot låtvalet, både Elizabeth och Body and Blood spelades inte men det spelade mindre roll i kontrast till höjdpunkterna.  

Låtar som Ghuleh/Zombie Queen, Year Zero och avslutande Monstrance Clock var fantastiskt bra men bäst blev det när min favorit, den instrumentala Genesis spelades. Genesis är en av Ghosts bästa låtar och live var den minst lika vacker som på skiva. Jag kan konstatera att Ghost på Trädgårn är en av de mest underhållande konserterna jag sett på senare år.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2011
STHLM Fields 2014
Simian Ghost (2010-01-01)
This Year's Model (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner