Joyzine.se


Artikel

Det väntar en vass rocksommarI onsdags gläntade Bråvalla återigen på locket till bandsläpparkistan och offentliggjorde några tunga rockakter. Faktum är att det i vanlig ordning ser ut att bli en riktigt intressant rocksommar på festivalscenerna så väl som på arenorna.

För de fyra akter som presenterades av den gigantiska festivalen var inga duvungar. In Flames, Eagles of Death Metal, Faith No More och Danko Jones sällar sig nu till en lineup som redan inhyser Muse och Robbie Williams för att nämna några.

Då ska man heller inte glömma att tyskarnas andra Sverige-arrangerade festival Getaway Rock också sitter på ett digert startfält med Rob Zombie, Status Quo och Accept bland de riktiga giganterna. Festivalen i Gävle brukar vara ett hemtrevligt tillhåll för landets hårdrockare och blir så säkert även i år.

Vill man se AC/DC i sommar kan man göra det på Friends Arena i juli och köpa biljetterna till den storslagna konserten här. Det är en av få än så länge presenterade storkonserter i området den kommande sommaren och kan mycket väl vara värt ett besök.

Dessutom har ju en hel mängd andra festivaler petat ihop riktigt läckra utbud eller hintat om att det finns mycket gott som komma skall. Jag tänker på arrangemang som Väsby Rock Festival som bokat W.A.S.P, Skogsröjet som ståtar med en av sina fetaste lineuper till dags dato (jag menar Dream Theater, Europe, Skid Row och Saxon det är verkligen namn som gör att det vattnas i munnen på många) och Metal West som nyligen tillkännagavs av ett gäng arrangörer i Kungshamn och kommer att gå av stapeln i maj.

Då har jag inte ens nämnt Sweden Rock som varje år lockar tusentals och åter tusentals besökare till Blekinge och Metallsvenskan som för varje år växer sig starkare och starkare i Örebro.

Dessutom finns ju ett brett utbud av gigantiska rockkonserter runt om i hela Europa för den resesugne lyssnaren.

Så well, visst kan vi med gott samvete säga att det blir en riktigt vass rocksommar även i år.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Birger Sponson 2015-02-20
Foto:
Hemsida:

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner