Joyzine.se


Recension - Skiva

Raunchy
Death Pop Romance, 2006
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-02-21
Hemsida: www.raunchy.dk

Danska metalbandet Raunchy har haft sin beskärda del av motgångar. Efter att förre sångaren Lars Vognstrup hoppade av inför lanseringen av andra albumet ”Confusion Bay” och skivbolaget Nuclear Blast mer eller mindre avskedat bandet, verkar det dock som om lyckan har vänt. Nye vokalisten Kasper Thomsen har smält bra in i gruppen och ett nytt kontrakt har ritats under med tyska Lifeforce. Det låter som om det efter år av strul slutligen infunnit sig harmoni i bandet. ”Death Pop Romance” är utan tvekan orkesterns mest solida verk till dags dato.

Titeln beskriver dessutom plattan på ett bra sätt. Raunchys musik är hård och aggressiv, men ändå sockersöt på samma gång. Det finns klara kopplingar till den amerikanska metalcorescenen, men danskarna lyckas ändå väva in något ganska eget. Främst vad gäller de elektroniska atmosfärljud som hela tiden finns närvarande i ljudbilden.

Produktionen på plattan är kristallklar och ger låtarna en extra känslosamhet. Det vilar en form av skörhet över hela kalaset. Väldigt tilltalande. Vad som är den största skillnaden mot tidigare plattor är dock att danskarna fått till refrängerna den här gången. Om de på ”Confusion Bay” var en småklumpig talang sökande sitt uttryck, har de på ”Death Pop Romance” fått de egna vingarna att bära fullt ut. Här finns inga transportsträckor eller krystade refränger. Gediget jobb har gett resultat, trots alla motgångar.

Emotionell metal. Så beskriver man lämpligast Raunchy nu när de dessutom filat bort de tekniska kopplingarna till landsmännen Mnemic. Alla med smak för modern hårdrock och känslosamma refränger torde uppskatta den här plattan. Är det dags för en välförtjänt framgång nu månne?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
De små guldkornen
Raunchy (2009-05-22)
Raunchy (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner