Joyzine.se


Recension - Skiva

Thunderstone
S/t, 2002
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-07-08
Hemsida: www.thunderstone.org

Det skulle gå att göra en klassisk och förutsägbar recension av den här skivan. Med poängerna att Thunderstone både är landsmän med och låter som Stratovarius. Jag hoppar dock över det (förutom smygantydningarna i introduktionen) och konstaterar hellre att finnarna svarar för tråkig power metal.

Allt känns igen på grabbarnas självbetitlade debut. Riffen är gamla och ganska dammiga, arrangemangen dödstråkiga och hela skivan känns väldigt matt och slö. Jag saknar en gnista, någon som slänger näven i luften, ropar helvete! och spelar så strängarna går av. Thunderstone förlitar sig mer på teknisk skicklighet än på glädje och känsla. Tyvärr! Jag kan inte uppskatta sådan musik fullt ut.

Egentligen är det inget större fel på materialet. Här finns gott om melodier att ta av. Produktionen är möjligtvis lite mesig, men ljudbilden är klar och inte överarbetad. Synd då att framförandet är så svagt. Det är möjligt att musiken träffar hårdare live, men den här skivan förtjänar epitetet ”tråkig”. Inför nästa inspelning bör herrarna svepa några fler öl i bastun innan de äntrar studion.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Thunderstone (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner