Joyzine.se


Recension - Demo

Phony Phokes
On the move
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-02-09
Hemsida: www.phonyphokes.net

Vad har hänt? Ska jag helt plötsligt börja digga funk? Jag som alltid varit så kräsen och svårflörtad! Men öppningsspåret på Phony Phokes ”On the move”-demo golvar mig fullständigt. When you’re gone är helt enkelt en helt fantastisk funkrocklåt. Groove och melodi korsas på ett sätt som hittar raka vägen till mitt hjärta. Att resten av materialet sen inte kan mäta sig med den låten betyder inte att det är dåligt.

Vänersborgs finest Phony Phokes har vandrat den långa vägen med ex antal spelningar och flertalet demos nu och äntligen tycker jag de hittat ett uttryck som verkligen passar dem. Materialet på ”On the move” känns inte alls lika konstruerat som ibland varit fallet på tidigare demos. Här handlar det om organiskt sväng. Låtarna är möjligtvis något mer lättlyssnade än vad som tidigare varit fallet, men jag föredrar att tro att bandet bara gått in för att renodla sitt sound. Skalat bort allt onödigt trams och bara satsat på det svängigt vitala.

Det är också märkligt att jag som föredrar deppig och nedstämd musik förtrollas av detta. Men det behövs uppenbarligen även positiv solrosmusik i mitt liv. De fem kompositionerna på ”On the move” fungerar onekligen som detta. Inte nog med att det är en kalasdemo, den har dessutom ett av årets coolaste omslag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Phony Phokes ()
Phony Phokes ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner