Joyzine.se


Recension - Demo

The Pica Pica Orchestra
Live
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-30
Hemsida: www.picapicaorchestra.se

Grundtanken med musik måste ju någonstans vara att ha infernaliskt roligt. Tyvärr är det ytterst få orkestrar som verkligen verkar ha det. När jag lyssnar på The Pica Pica Orchestra får jag dock bilden av ett kollektiv spelgalna musiker som stängt in sig i en källare och bara lirat och lirat med eufori som enda bränsle tills ingen rent fysiskt orkade mer. Det låter som om bandet på allvar har otroligt roligt och då är det även väldigt njutbart att lyssna.

Det sägs ju att vi recensenter älskar att stoppa musiker i fack, med The Pica Pica Orchestra är det stört omöjligt att göra det. De har ett souligt anslag som de sedan kryddar otroligt starkt med jazz, blues, funk, storbandskänsla, you name it. Det enda man kan skriva om musiken är att det verkligen svänger. Att där finns en ärlighet och smittande entusiasm som är få band förunnad.

Av fyra välsvarvade låtar är ettrigt hetsiga The Chase allra vassast. Orkestern kommer till och med undan med ett småpretentiöst trumsolo. Låtens ryggrad är annars en delikat arrangerad blåssektion.

The Pica Pica Orchestra ska ses på små rökiga scener där publiken nästan bor på scenen och där intimitetskänslan blir total. Då kan jag tänka mig att upplevelsen når smått religiösa höjder.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Pica Pica Orchestra (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner