Joyzine.se


Recension - Skiva

nsStalkers
Entry Wounds, 2007
Skivbolag: Floorshow Production
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-15
Hemsida: www.stalkers.se

Jag diggar konceptet; en blond femme fatale Mary Lou Molotov - uppbackad av svartklädda och solglasögonprydda Reverend R och Reverend W. Blanda syndigt sexuellt begär med religion och du får en cocktail värdigt vilken gammal sovjetisk utrikesminister som helst. Lägg till lyrik som ”New moralist stupid cow, your opinions make me cringe and cry, don’t they come with brains no more?” och ”I was a good little girl, a fucking cunt of a girl” och nsStalkers kan vara något på spåret.

Koncept överlag är grymt underskattat, musik behöver absolut inte vara gravallvarlig hela tiden. Hela projektet nsStalkers andas skaparlusta och innovation, i det här fallet handlar det om lite hårdare tongångar mixat med elektroniska element, allt toppat med kaxig sång drypandes av giftig attityd. Problemet är bara att projektet inte känns särskilt levande. Låt mig utveckla.

Om det bara hade handlat om att ha rätt pusselbitar och sedan bara passa ihop dem på rätt sätt skulle hela världen översvämmas av grym musik och grymma liveakter. Turligt nog så gör världen inte det. Hur många gånger har ni inte lyssnat på radion och hört en kliniskt perfekt konstruerad ”hitlåt”, med den senaste ”heta” artisten, som inte säger någonting alls? Refrängen finns där, tonartshöjningen likaså, men ändå finns det inget liv. Hur kan det vara så? Svaret är: förutsägbart.

nsStalkers har pusselbitarna men lyckas inte helt med att få bitarna att passa i varandra. Eller snarare, de lyckas alldeles för väl med uppgiften. Hela ”Entry Wounds” låter så kliniskt tillrättalagd att den blir tråkig. Det blir en slags klinch mellan hård, stramt hållen elektronika, rakbladsvassa gitarrer och sedan en betydligt mer energifylld sång. När det dessutom tillkommer en lyrik som inte är av den vassaste kalibern, även om vissa textrader faktisk får en att dra på mungiporna (som i låten om den nya moraliska kossan där nämnda kossa beskrivs som ”You’re as depressing as bad porn”), och du får en platta som tyvärr inte håller måttet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner