Joyzine.se


Recension - Live

Cult of Luna
Metaltown, Göteborg
2009-06-27
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2009-06-29
Hemsida: www.cultofluna.com

Cult Of Luna är ett riktigt pretentiöst band. De pratar om hur snön droppar i bakgrunden på ett alster och sjunger om hur mörka molnen är på den svåra himlen. Sånt har jag riktigt svårt för och tycker att sådana utlåtanden borde leda till åtminstone tvångströja så att strängarna inte kan bändas. Men det är något med det här bandet som gör dem speciella och unika. En stämning som gör att även jag sjunger med i de mest svåra texter, faller in i det dova och mystiska och njuter i smyg av de mustiga men korta textblocken. Det är något speciellt när sången kommer in i en låt efter nio minuter.

Cult Of Luna har kvällen till ära fått speltid samtidigt som Marilyn Manson, sist på den lilla scenen på Metaltown, vilket tyvärr lyser igenom lite på publiktillströmningen. Men det verkar inte beröra bandet då de stiger på scenen för att sin vana trogen låta några instrumentspelande gossar i taget komma in och långsamt gunga igång en låt från deras senaste skiva ”Eternal Kingdom”. Och sin vana trogen levererar även Cult Of Luna högklassig stämning där i skymningen, djupt insvepta i rök, kråmandes och med djupare böj i ryggen än min gammelfarmor, precis som det ska vara.

När jag lämnar tältet för att kolla den sista halvtimman på en ragglande och mumlande Manson är jag i princip så nöjd man kan vara. Dock är det alldeles för kort speltid för att deras musik ska blomstra (storblommiga klänningar saknades dock helt på piren, kanske var därför?), under timman hinner de blott med fem låtar, vilka alla är tagna från de två senaste albumen. Riktigt bra låtar, men jag saknar verkligen Echoes, som var en fantastiskt öppningslåt när den spelades runt 2004, och andra fantastiska låtar från de tidigare albumen.

Och var är Klas, har han tröttnat på att vara publik på sina egna spelningar?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2013
Khoma
Cult Of Luna (2003-01-01)
Cult of Luna (2013-07-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner