Joyzine.se


Recension - Skiva

Enter The Hunt
For Life. Til Death. To Hell. With Love, 2006
Skivbolag: SonyBMG
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-10-24
Hemsida: www.enterthehunt.com

”For Life. Til Death. To Hell. With Love” handlar om ytterligheter. Enter The Hunt är ett band man antingen älskar eller hatar, så enkelt är det.

Jag var länge övertygad om att jag tillhörde det senare facket. Mest på grund av Krister Linders (mer känd som Chris Lancelot) sång. Det är den som är brytpunkten på hela albumet, ja rent av för hela Enter The Hunts väsen. Medan musiken är tämligen modern metal där hackiga riff och kantiga rytmer slås sönder mot varandra är sången något helt annat. Linders ljusa, drömska stämma stammar från en helt annan plats än hårdrocksscenen och utgör en otrolig kontrast i förhållande till musiken. Det är en sånginsats som är minst sagt svår att ta till sig, jag hatade den.

Men så efter otaliga lyssningar fungerade det helt plötsligt. Allt föll på plats och jag förstod hur genialiskt det Enter The Hunt gör egentligen är. Ni som hört Linder sjunga vet hur han låter, för er andra har jag svårt att beskriva, han är så egensinnig. Men tänk att en sömngående David Bowie möter Bruce Dickinson (Iron Maiden) och Brian Molko (Placebo) så har ni i alla fall en haltande bild av vad det handlar om. När Linder möter den kantiga metalvarianten uppstår en symbios som man inte alls hade kunnat förvänta sig. Det är udda, det är nästan så det ger ordet originalitet en ny innebörd.

Men samtidigt är det svårt. Ger man inte ”For Life. Til Death. To Hell. With Love” ordentligt med tid har jag svårt att se hur man ska kunna uppskatta den. Det är inte musik för alla, det där med omedelbart gillande finns inte på kartan för Enter The Hunt. Om inte annat är det dock en skiva med oerhörd växarpotential. Bara ett sådant omdöme som att de vänt min aversion till kärlek är en hyllning så god som någon. Krister Linder och Enter The Hunt gör något nytt med en stagnerad metalgenre och jag är hänförd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House Of Metal

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner