Joyzine.se


Recension - Skiva

Rainkid
Beside The Point, 2012
Skivbolag: Stargazer Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-02-12
Hemsida: www.rainkidmusic.com

Skivbolaget berättar frankt att det inte behövs en massa konstlade utläggningar och anekdoter för att berätta om Malmös Rainkid eftersom ”musiken talar för sig själv”. Det är en god ansats.

Men vad gör man då om musiken inte talar alls?

Stilmässigt förstår jag ”Beside The Point” mycket väl. Här har vi musik i ett välsvarvat gränsland mellan rock och pop som är precis lagom svår för att tilltala en sådan där publik som gärna vill tala om sig själv i termer som alternativ, men som för den sakens skull inte alls är så invecklad eller konstig att den skrämmer bort någon typ av potentiell lyssnare. Utan att göra någon direkt jämförelse skulle man kunna säga att David And The Citizens är ett gäng som i alla fall agerar i lite samma liga. Det är välutfört, det är välgenomtänkt och det är, förmodar jag, producerat på ett sätt som gör att bandet känner att det gör musiken rättvisa.

Problemet är bara det att skivan som sådan inte säger ett dyft. Den är gråmelerad på sin höjd. Var är låtarna? undrar jag lite för mig själv. Det Rainkid presenterar här är nämligen bara anonymt. En samling halvmelankoliska låtar som existerar utan att göra väsen av sig. De skapar inga känslor alls. De säger absolut ingenting.

Mot den bakgrunden var det där konstaterandet om att ”låta musiken tala för sig själv” att ta sig ganska kraftigt med vatten över huvudet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner