Joyzine.se


Recension - Live

This Is Head
Popaganda, Stockholm
2010-08-27
Av: Anton Wedding
Publicerad: 2010-08-29
Hemsida: thisishead.blogspot.com

Malmöbandet This is Head har nyligen släppt sitt första album ”0001”. Musiken påminner om band som Pink Floyd och Television. De spelar på Popagandas lilla scen medan solen fortfarande skiner och borde kanske fått en senare tid för att göra deras dystert minimalistiska musik rättvisa.

Till en början tycker jag att det låter bra, jag gillar deras postpunkiga ljudbild och inlevelsefulla scennärvaro. Men det tar inte lång tid innan jag börjar tröttna. Musiken bygger på små medel men saknar fingertoppskänsla och når därför aldrig någon vart. Långa instrumentala partier som bara trampar vatten gör att man hela tiden sitter och väntar på att sången ska komma tillbaka, men när den väl gör det händer det inte särskilt mycket där heller.

När spelningens sista låt närmar sig slutet gäspar jag lite och lägger mig ner i gräset. Då tänder musiken plötsligt till och går efter en lång uppbyggnad in i ett tyngre parti, men inte heller då lyckas de få till det. Istället för att leda låten in i en ny fas fortsätter vattentrampandet och avslutningen blir inte det klimax det skulle ha kunnat bli.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popaganda 2010
Edda Magnason
This Is Head (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner