Joyzine.se


Recension - Live

Headplate
Heden, Göteborg
2002-08-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-26
Hemsida: headplate.com

Headplate gör sitt bästa och röjer ordentligt på scenen, men med ljudvolym på bebisnivå är det svårt att göra metalmusik rättvisa. Miljö- och hälsoskyddsnämnden hade inför Göteborgskalaset varit framme och bestämt decibelgränser som lämpar sig bättre för barnteater än för livemusik.

Headplate är ett tight och roligt liveband som sin vana trogen gjorde den lilla scenen till ett kokande inferno även denna afton. Bortsett från att ljudvolymen tog udden av grabbarnas moderna käftsmällsmetal var framträdandet riktigt trevligt. Med en stor publik och många studsande fans i de främre leden bjöd bandet på show. Magnus Klavborn behärskar den varierade sången över förväntan i liveformatet och i partierna med ”skönsång” imponerar han kungligt.

Bandet är duktigt och spelar justa låtar, men jag tycker ändå att setlistan är något ensidig. Killarna koncentrerar sig i princip enbart på nya plattan ”Delicate”, förvisso en bra skiva, men debuten ”Bullsized” har också många härliga dängor som passar ypperligt i livesammanhang. Den enda låten från nämnda debutskiva som släpps fram den här kvällen är Feel like porn. Var tog Mindworks, Bullsized och Sleepy vägen? Med högre volym, mer varierad låtlista och bättre scen vet jag att Headplate krossar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Transport League
Headplate
Headplate (2000-12-02)
Headplate (2002-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner