Joyzine.se


Recension - Live

Painfield
Augustibuller, Lindesberg
2002-08-03
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-13
Hemsida: www.painfield.com

Sångaren tillika gitarristen Cain har halsfluss, men det är inget som märks. Möjligtvis är sången något mer återhållsam än vanligt, men hans tokiga röjande på scenen tycks vara obehindrat. Dagen till ära har han dessutom fått till en rejält fluffig frisyr.

Painfield är ett ruggigt bra liveband. Det räcker inte med att de har väldigt bra låtar i bagaget, de är en härlig upplevelse rent visuellt också. Både Cain och Gabbe röjer som tokiga och Engberg piskar som en furie bakom skinnen (även om det är lite gay med trumhandskar). Lägg därtill att de är roliga, personliga och riktigt trevliga när det kommer till mellansnacket. Kollar man in Painfield får man hela paketet, allt som ett bra gig ska innehålla.

Bandet testade en ny låt vid namn Explorer och tyvärr måste jag säga att det är det sämsta jag hört från bandet. Den är inte direkt dålig, men i jämförelse med det övriga materialet står den sig slätt. Något för monoton och upprepande för att jag ska glädjas till fullo.

Trots att Painfield gick på redan klockan 14.00 på lördagen samlades en hel del folk i tältet och de blev garanterat nöjda. Amerikainspirerad hardcore/metal blir inte bättre än så här. Hiva fram ett kontraktsförslag till testosteronpågarna nu!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Headplate
Painfield
Painfield ()
Painfield (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner