Joyzine.se


Recension - Demo

Painfield
Two-Faced
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.painfield.com

Aggression torde vara det ord som är bäst att använda när man ska beskriva göteborgarnas musik. Hardcore blandas med metal på ett rått sätt och det är inget annat än ilska som rusar genom kroppen tillsammans med adrenalinet.

Det börjar bli tjatigt att säga det nu, men det är ganska uppenbart att några av inspirationskällorna finns på den ständigt växande neometalscenen. Från början var det såväl fräsch som häftig musik som vällde ut från de amerikanska staterna och många av de tidiga härmaporna var faktiskt riktigt bra. Nuförtiden börjar det dock låta riktigt illa om de nya neometalgrupperna och ofta får man generad vända sig bort när de börjar lira. Då är det förenat med lycka att stoppa Painfields demo i stereon. Visst inspirerar den amerikanska metalvarianten, men bandet gör något eget av det hela.

De som är mest kopplat till neometal är att Cain som luftar sina stämband på ett beundransvärt sätt låter ruskigt lik Corey Taylor som gastar sönder sin hals i inte helt okända Slipknot. Annars låter det mest hardcore om den här blandningen och jag är inte sen att svänga mitt huvud till tonerna, för detta gungar. Introt på låten Pain - Try me är riktigt skönt och när det sedan börjar manglas finns någonslags dynamik i musiken som sedan är en röd tråd genom hela skivan.

Painfield har lyckats komponera fem stjärtsparkande melodier till den här demon och samtliga håller riktigt god klass. Det infernaliska skinnpiskandet i Sick of it är lika trevligt att lyssna till som den knapphändiga skönsången i Shift. Även om det manglas konstant varierar sig Painfield på ett imponerande sätt och det är nästan omöjligt att tröttna på låtarna. Jag skulle tippa på att Painfield skriver under ett kontrakt inom en inte allt för avlägsen framtid. Hoppas bara att de hamnar på ett bolag som förmår förvalta den potential som finns i bandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Painfield
Headplate
Painfield (2002-08-03)
Painfield (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner