Joyzine.se


Recension - Live

Thåström
Hultsfredsfestivalen
2000-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.thastrom.se

Den som säger emot när jag säger att Thåström är Sveriges rockkung vet inte vad han/hon talar om. Han äntrar Hawaiiscenen iklädd en röd dräkt som ser ut som om den är stulen från räddningsverket eller något i den stilen. På huvudet sitter en så kallad gubbasker och han sparkar omedelbart igång Ebba Grön-klassikern Staten och Kapitalet (ja jag vet att det inte var Ebba som gjorde den men det var de som fick den att bli känd). Bättre kunde konserten inte ha börjat och efter den låten radar kungen upp rockstänkare på rockstänkare.

Några låtar in i spelningen är det ett enda ord som blinkar inför min inresyn - Gitarrslakt!. Thåström och Chips Kiesby duellerar flera gånger och trycket är enormt. Thåström kör Imperiet-klassikern Du ska va president i en långsam version och river av Vacker död stad i ett rasande tempo. Han har ändrat ganska ordentligt på låtlistan sedan höstens och vinterns ishallsturné och det är varken till det bättre eller sämre. In i setet har han stoppat bland annat Ingenting gör mig från nya plattan och ut har C.C.Cowboys åkt. När han drar igång Ebba Grön-låten Schessie blir jublet öronbedövande och den snabba versionen viner genom öronen som en orkan.

Innan Thåström lämnar scenen klämmer han iväg Alltid rött, Alltid rätt och får publiken att desperat skrika efter mer. Och visst kommer Thåström tillbaka in på scenen och kör några extranummer. Frågan är om inte Kriget med mig själv som han avslutar hela spelningen med är det bästa under hela timmen han underhåller oss. Större inlevelse har jag nog aldrig hört i denna rockröst.

Det är lite synd att Var e vargen har plockats bort ur setet för det är en alldeles fenomenal låt och jag hade gärna hört några fler Ebba Grön-klassiker - var tog till exempel Vad ska du bli? och 800o vägen? Totalt sett var det dock en av de allra vassaste spelningarna på festivalen och Thåström kan ohotad behålla epitetet Sveriges rockkonung.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2007
Minnenas Hultsfred
Thåström (2012-03-23)
Thåström (2009-03-18)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner