Joyzine.se


Recension - Live

Lars Winnerbäck
Heden, Skövde
2003-07-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-22
Hemsida: www.winnerback.net

Trots att Lasse inleder hela giget med den fantastiska pärlan Hugger i sten känns det inte alls hundraprocentigt från början. Den nyblivna flickidolen tycks vara något oengagerad, på gränsen till loj. Lyckligtvis är det något som snabbt rättar till sig då östgöten låter sig ryckas med av publiken. En stor skara människor som är glada, både för att regnet har upphört och för att Sveriges bäste pop/rockpoet äntligen står på scen i Skövde.

Winnerbäck har ett problem och det är att han gjort alldeles för många bra låtar för att kunna göra alla i publiken nöjda. Det finns alltid några guldkorn som måste lämnas utanför livesetet. Lasse skulle garanterat kunna spela i flera timmar utan att en enda person skulle avvika från åskådarleden. Blandningen denna kväll är riktigt bra även om jag tycker att lite för mycket vikt läggs vid det nya albumet ”Söndermarken”. Men det är ju klart att alla artister vill testa sina nya verk live och inte minst promota plattan. Att fortfarande låta superlåten Kom änglar från debutplattan hänga med i setet är dock fruktansvärt smakfullt.

Hovet är ett väldigt tight kompband och hela konserten bjuder på ett otroligt bra ljud. När även frontmannen blivit varm i kläderna är det en ren njutning att beskåda spelningen. Det skapas en atmosfär som är snudd på magisk och stundtals är det så man kan bli tårögd av Lasses träffsäkra texter. Att Winnerbäck får stå tillbaka som headlinerakt för pellejönsen Hellström är bara löjligt. Det är enorm klasskillnad mellan dem två.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De bästa skivorna 1999
Putte i Parken
Lars Winnerbäck (2009-07-11)
Lars Winnerbäck (2009-07-10)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner