Joyzine.se


Recension - Demo

Fish Fingers
Behöver du hjälp?
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-19
Hemsida: fishfingers.se

En sak som alltid gör att det är omöjligt att helt och hållet slå ifrån sig punkrock är den energi och vilja att skapa även om förutsättningarna egentligen inte finns som musikstilen rymmer. Fish Fingers är ett ypperligt exempel. Ynglingarna har egentligen ingen vidare talang, men ändå kan jag inte låta bli att smygle när jag lyssnar på ”Behöver du hjälp?”.

Att trion tagit stort intryck av Asta Kask, Ebba Grön och Thåströms soloprylar lyser tydligt igenom. Ändå låter de mest som Iguana Party. Sättet att ha ett ganska obekvämt, men ändå tydligt, pophandlag med punken är detsamma och gör musiken medryckande. I grund och botten sitter Fish Fingers på några riktigt fina trallrefränger som med lite förädling skulle kunna bli riktigt bra.

Men, här finns många men. Först och främst försöker gruppen göra alldeles för mycket av sina låtar. Vilket leder till att de blir alldeles för repetitiva, ofta riktigt enformiga. Och så har vi Ludde Larvig. Killen har en typisk vinglig tonårsröst utan minsta tonsäkerhet. Visst kan lite falsksång gå hem när vi snackar punk, men inte så här falsk. Herr Larvig försöker sjunga känslofyllt men krossar glas med sin unga stämma. Däremot funkar det hyfsat när han skriker, det borde han ta fasta på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Herr Larvig, 2007-12-19 20:50:53 (83.250.88.82)

tackar :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner