Joyzine.se


Recension - Demo

Gila Storm
The Flood
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-02-28
Hemsida: www.myspace.com/gilastorm

Det är givetvis rösten som är Gila Storms allra största tillgång. Hon har full koll på sina stämband och sjunger nedstämt vackert i så väl titelspåret som något mer experimentella My point of view. I rätt sammanhang skulle hon vara ett tillskott i vilket melankoliskt popband som helst.

Men ”The Flood” är tyvärr inte särskilt imponerande. På grund av att låtarna inte är särskilt intressanta. Det kvittar hur duktig sångerska man är om man inte har goda låtar att sjunga och det är en fälla Gila Storm trampar i. Så väl The Flood som My point of view är tämligen alldagliga låtar som inte höjer några ögonbryn.

I den förstnämnda låter Gila Storm som en Maia Hirasawa utan den där desperationen eller naiva tron på att kärleken faktiskt kan sluta lyckligt då och då. I den andra tar hon snarare steget in i rollen som en dagslända på radio som i alla fall flyktigt funderat på att söka till American Idol.

Jag blir intresserad av vad fröken Storm kan hitta på med sin röst, det ska jag inte sticka under stolen med. Men ensam i singer/songwriter-format lyckas hon inte vinna mig. Hon sticker inte ut och smyger inte fram till hjärtat sådär som den här typen av musik ska göra. Kanske borde jag kolla upp Caravelle, bandet där Storm tidigare sjöng, det är möjligt att hennes uttryck kom bättre till sin rätt där.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


andreas, 2008-08-05 11:58:27 (83.253.70.167)

haha, vilket skämt. minst en 4:a ska hon ha.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner