Joyzine.se


Recension - Live

Johnossi
Hultsfredsfestivalen
2011-07-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-16
Hemsida: www.johnossi.com

Förmodligen är det inte fysiskt möjligt för John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde att göra en dålig spelning. Det finns bara ett läge när den populära duon intar estraden och det är full satsning.

Svintight är bara förnamnet när de två herrarna framför en snygg scenproduktion föreställande omslaget från senaste skivan ”Mavericks” förstärkt med snygga strålkastare kliver upp och dominerar i en hel timme. Bonde massakrerar trumskinnen utan någon som helst pardon och Engelbert är så desperat i sin sångleverans att jag nästan börjar frukta för hans mentala hälsa. På ett positivt sätt givetvis.

Tillsammans utgör det en maskin som väller fram skoningslöst genom den kyliga julikvällen.

Då har vi inte ens snackat om låtmaterialet. Kan man kosta på sig att fyra iväg Dead End och What's the Point hyfsat tidigt säger det en hel del om klassen på låtkatalogen. Johnossi har mycket att ösa ifrån. Genombrottshiten Man Must Dance bjuder på euforisk dans bland publiken och Party With My Pain är inget annat än en bestialisk urladdning.

När herrarna svettigt ragglar av scenen efter en rockexplosion modell större i finalnumret Roscoe känner jag mig lika utmattad som dem. Utmattad av den kraft som finns hos duon, utmattad av alla de känslor som de investerar i sin imponerande show.

Det känns som att jag har skrivit det här hundra gånger förut och jag är alldeles övertygad om att jag kommer få göra det många gånger igen, men Johnossi är utan tvekan ett av de bästa liveband vi har i det här landet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Årets bästa skivor 2010 enligt Mikael Mjörnberg
Johnossi (2010-05-27)
Johnossi (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner