Joyzine.se


Recension - Skiva

Red Hot Chili Peppers
Californication, 1999
Skivbolag: Warner Brothers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-10-10
Hemsida: www.redhotchilipeppers.com

Äntligen är den här, Red Hot Chili Peppers nya platta. Den här påminner faktiskt lite om "Blood Sugar Sex Magik". Den är betydligt bättre än "One Hot Minute" som kom 1995 och framför allt, den är rejält varierad och intressant.

Titelspåret Californication är en riktig höjdare och den är lite intressant för oss svenskar med texten Little girls from Sweden, dream of silver screen quations. And if you want these kind of dreams, It´s Californication .

Grabbarna har den här gången satsat på lite lugnare låtar även om öset fortfarande finns där och Fleas basgång är mycket bra och stommen till många låtar. Otherside, Porcelain och Road Trippin är några exempel på ballader som finns med på plattan. Det här är en riktigt varierad skiva där ösiga spår också får plats, I like dirt och Get on top är två ypperliga funkexempel. Första spåret Around the World börjar hur ösigt som helst för att sedan övergå till mjuk och härlig funk-rock. Finns det egentligen något skönare än funk-rock? Singeln Scar Tissue är ett mycket bra spår och Parallel Universe är också mycket spännande med en härlig basgång som höjer låten rejält.

Red Hot Chili Peppers är mycket bra musiker och de har inte legat av sig under de fyra år som de inte låtit höra av sig. Skivan är näst intill musikaliskt fulländad med det speciella RHCP stuket som är så omtyckt runt omkring i världen. Anthony Kiedis röst är väldigt speciell och rycker med lyssnaren på ett spännande sätt. Flea är dock frontfiguren och det är han som är bäst. Dessutom ska vi väl hälsa gitarristen John Frusciante välkommen tillbaka i bandet efter några års bortovaro. Hans återvändande betyder mycket. Red Hot Chili Peppers comeback är mycket nära en klockren fullträff.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
New Moscow
Red Hot Chili Peppers (2011-01-01)
Red Hot Chili Peppers (1995-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner