Joyzine.se


Recension - Skiva

101 South
No u-turn, 2009
Skivbolag: AOR Heaven
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-30
Hemsida: www.101south.com

Inget hade kunnat passa bättre än att det står AOR Heaven på skivbolagsetiketten. När 101 South klämmer igång är det nämligen så gubborienterat att Sweden Rock Festival framstår som rena vitamininjektionen i jämförelse. Bandledaren Roger Scott Craig och hans alltid så duktige sångarkompis Gregory Lynn Hall myser ikapp och naturligtvis är det inte särskilt bra.

Precis som så ofta när man har att göra med band av den här karaktären är musikantskapet fullkomligt prickfritt. Craig och Hall tar hjälp av en hel uppsjö av duktiga gitarrister för att gnida fram den här skivan, men det är så oerhört själlöst att det är kusligt. Det är inget fel i sig att satsa på ett soft låtmaterial, det finns många som har lyckats utomordentligt med ett sådant upplägg. Men ska man göra det måste man investera känslor i det man gör. 101 South har ingen pondus, ingen glöd och framförallt inget hjärta. Låtarna spelas rakt upp och ner utan att jag kan höra någon form av själ i det småtöntiga låtmaterialet.

När ”No u-turn” är som bäst påminner 101 South om ett tredje klassens Chicago (utan blås majoriteten av tiden, även om Alan Kroll dyker upp och tutar lite saxofon i Blue Skies), men majoriteten av speltiden står de bara för lealös gubbrock som nog fått till och med Meatloaf att småflina lite. Helt allvarligt.

Adult Oriented Rock är egentligen en väldigt märklig beteckning på den här genren, men hade den i något sammanhang kunnat leva upp till vad en oinvigd skulle kunna tänka sig att det innebär hade 101 South ändå framstått som en ytterst slak penis.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner