Joyzine.se






Recension - Skiva

In Flames
The Mirrors Truth (ep), 2008
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-05
Hemsida: www.inflames.com

Ju mer jag lyssnar på The Mirrors Truth, ju mer blir jag övertygad om att In Flames har gjort rätt val av förstasingel. Förvisso är det en växare, en låt som inte alls sätter sig som ett kladdigt flugpapper på hjärnan på samma sätt som tidigare hitar, jag tänker då främst på Only For The Weak och The Quiet Place. Men den representerar kommande plattan ”A Sense Of Purpose” på ett bra sätt. Skivan som släpps i april är inte alls lika direkt som sin föregångare.

Första intrycket av The Mirrors Truth var dock inget vidare. Ett helt okej In Flames-spår, visst, men inte så mycket mer än så. Med tiden och antalet lyssningar växer den sig dock starkare. Det ihärdiga popcorn-riffet får fäste och refrängen visar sig ha större potential än vad jag först trodde. Det är inget av de vassaste spåren från kommande plattan, men helt klart en markering av var In Flames befinner sig nio skivor in i karriären.

I övrigt stoppar gruppen in tre bonusspår som tjusigt marknadsförs som ”låtar som inte är med på skivan” på den här epn. Det tror jag det. Abnegation fanns med på Bam Margera-samlingen i höstas och så väl Eraser som Tilt kan inte vara annat än låtar som inte riktigt platsade på ”Come Clarity” här om året. Soundet och produktionen är smått identisk och även om det är hyggliga låtar är det knappast något av det hetare In Flames kokat ihop. Intensiva Eraser är dock den vassare av dem.

Ordet skåpmat ligger och vilar på mina läppar. Det här är inget du behöver köpa om du inte är ett väldigt fanatiskt In Flames-fan. Gruppen rensar ut lite överblivet material för att få upp buzzet inför kommande skivsläpp och det är helt okej. Men jag lovar att ni kommer tycka betydligt bättre om materialet på skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Metallens sommar
In Flames (2006-06-17)
In Flames (2008-06-28)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anton, 2008-03-06 19:58:40 (213.67.233.202)

Bra recension, jävligt bra faktist. Måste tillägga att den här skivan var precis som jag hoppades på. Inget överdrivet, faktist bara RENT AV In Flames, det känns som om dem har hittat sin personlighet efter övriga album. Måste dock säga att de 3 övriga bonuslåtarna var jävligt nice!

Markus, 2008-03-06 13:06:53 (212.247.82.226)

Håller inte alls med, EP:n är strålande rakt igenom. Jag blev lyrisk när jag hörde den.

vete fan, 2008-03-05 21:45:11 (84.219.14.74)

Tycker det var en bra recension, fast måste säga att jag inte riktigt håller med. Jag tyckte faktiskt det var goa nya låtar, snarare lite vassare än det mesta på senaste plattorna. Lite mer Clayman känsla på det här, blandat med nånting nytt. Ger hopp inför kommande A Sense Of Purpose.

yeah, 2008-03-05 20:23:01 (81.229.86.118)

Bra recension! Håller med till fullo. Jag var nog ännu mer besviken på The Mirrors Truth i början. Blev bättre 4-5:e gången jag lyssnade på den men jag blir väldigt förvånad om den blir en hit. Men om soundet på den kommande plattan håller sig på den här nivån tror jag inte att den kommer slå Come Clarity. Jag kan inte låta blir att vara lite kritisk och tycka att vi borde kunna förvänta oss mer av In Flames ärligt talat..

Sök på Joyzine.se



artiklar / krönikor
recensioner