Joyzine.se


Recension - Skiva

Slartibartfass
Nebelheim, 2007
Skivbolag: Trollhorn
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-24
Hemsida: www.slartibartfass-musik.de

På ett lyteskomiskt sätt tycker jag om sådana här plattor. Fråga mig inte varför, men jag gillar att sitta uppkrupen i soffan och småle lite över att det faktiskt finns band som låter så här och fortfarande tror att de är bra. ”Viking folk metal” låter lökigt redan på namnet och då har ni inte hör utförandet.

Slartibartfass spelar en oerhört stel ursäkt till black metal som skulle kunna få den mest seglivade fanatikern att somna. Hellre rätt än med känsla är ledorden och allt är bara torftigt. Men så finns det många band som låter, det är mest tragiskt. Vad som gör de här tyskarna (vad annars?) komiska är den högtravande inställning och de udda element som vävs in för att sätta festkant på tillställningen.

Uppdelat mellan olika låtar blåser tyskarna nämligen i horn och säckpipa, de lirar styltiga pianoslingor och gör allt för att stärka sina låtar. Det låter mest komiskt. Speciellt som produktionen på ett märkligt sätt sänker allt annat när exempelvis pianot ska in. Om det är medvetet med tanken ”nu ska vi lyfta fram den här snygga slingan” eller bara dåligt hantverk vet jag inte, men effekten är densamma. Vidgade mungipor.

På ett musikaliskt plan är den här stelopererade drömmen om att en dag få äta vid samma bord som Finntroll och Ensiferum förstås usel. Men som fenomen och underhållning finns det faktiskt en poäng i att Trollhorn prånglar ut den här plattan. Lyteskomik var ordet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner