Joyzine.se


Recension - Skiva

Tender Souvenirs
Scars & Souvenirs, 2007
Skivbolag: Airwaves
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-04-10
Hemsida: www.tendersouvenirs.com

Jag står mitt ute i Nevadaöknen, solen gassar och jag torkar bort svett från pannan med min skjortlösa högerarm. Vid horisonten ser jag resterna av syndens näste, Las Vegas. Staden förstördes för många år sedan i det krig som slet sönder hela mänskligheten. Varför jag fortfarande är kvar vet jag inte, jag vet bara att jag är ensam. Men jag är inte rädd.

Det finns musik och så finns det musik. Begreppet postrock har alltid varit något som jag har haft svårt för att definiera, det går liksom inte. Hur sätter man ord på känslor och bilder som just bara är känslor och bilder? Man når aldrig riktigt fram, jag kan försöka beskriva för dig men du kan bara förstå om du skulle vara jag, och det är du inte. Så jag försöker beskriva med bilder ändå. Som att stå ensam i en öken. Som att vara utsatt men utan att vara rädd. Så känns det att lyssna svenska Tender Souvenirs.

Jag skulle också kunna göra jämförelser till Mogwai, Explosions in the Sky eller varför inte våra svenska hjältar i Aerial, men band inom den här kategorin låter sig egentligen inte jämföras, musiken transcenderar (övergår) in till något annat. Det är som en kokong av ljud och stämningar som sluter sig runt dig, du har inget val än att träda in i en ny värld av blinkande ljus och eviga tidsrymder. Det är som att sitta i bubblan som lyfter en Buddahlik Hugh Jackman till himlen i den alldeles fantastiska filmen The Fountain.

Efter närmare en timma är upplevelsen förbi, jag är åter tillbaka i den bistra verkligheten, men jag sitter inte tomhänt. Något har dröjt sig kvar i medvetandet, medvetenheten om att jag alltid kan gå tillbaka till den här drömska och suggestiva världen som skapas av Tender Souvenirs. Det är bara att sätta på ”Scars & Souvenirs” och återigen ta steget in i bubblan. Verklighetsflykt blir inte bättre än så här. Betänkt då att det här bara är början.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Mulle, 2014-01-18 15:26:57 (85.225.8.151)

Snyggt omslag!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner