Joyzine.se


Recension - Live

Killswitch Engage
Metaltown, Göteborg
2012-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-18
Hemsida: www.killswitchengage.com

Det finns många frågor i historien när man tittar på Killswitch Engage och alla ligger det på ett synnerligen trivialt plan.

Hur många timmar om dagen lägger trumslagaren Justin Foley på sitt synnerligen imponerande skägg?
Hur kan nygamle sångaren Jesse Leach låta i stort sett exakt som avhoppade Howard Jones?
Hur står gitarristen Adam Dutkiewicz ut med sig själv?

Många frågor, färre svar som det heter. Speciellt när det kommer till herr Foleys skägg. Men de övriga två frågeställningarna tål att nämna ytterligare.

För det är nästan ruskigt hur identiskt lik Jesse Leach låter Howard Jones, eller om det var Jones som lät som Leach under sina år i bandet, så kan man ju också välja att se på det hela. Men hade man inte sett utan bara hört orkestern hade det varit i stort sett omöjligt att höra att det faktiskt skett ett personalbyte på en av de viktigaste positionerna i bandet. Rent utspelsmässigt är frågan dock om inte festligt friserade Leach faktiskt övertrumfar Howard Jones.

Jag älskar Adam Dutkiewicz den här aftonen, men det är ett faktum att han ibland kan bli lite väl mycket och det är en stilla undran hur han pallar med att stå där uppe och vara tramsrolig kväll efter kväll efter kväll. Att med brummande röst skåla för sina genitalier och göra lökiga rörelser måste vara sjukt långtråkigt för den så begåvade herrn, ändå gör han det om och om igen. Den här spelningen på ett ganska återhållsamt sätt dock. Det är väl därför jag tjusas av honom antar jag.

Varför jag ägnar en hel recension åt att diskutera sådana här otroligt triviala saker? För att Killswitch Engage är oerhört triviala och spelar synnerligen trivial metal. Ovanstående rader säger betydligt mer om framträdandet än att försöka beskriva den strömlinjeformade och välspelade metalcore som den uppskattade gruppen framför.

Det är bra, trivialt och ger som sagt upphov till en mängd frågor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metaltown 2012
Metaltown 2008
Killswitch Engage (2013-08-09)
Killswitch Engage (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner