Joyzine.se


Recension - Skiva

Elvira Madigan
Regent Sie, 2008
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-07
Hemsida: www.elviramadigan.com

Fem år är en lång tidsrymd även för en pretentiös musiker. Det är precis den perioden det tagit för Marcus Hammarström att snickra ihop det djupt konceptuella verket ”Regent Sie”, med undertiteln ”Shedevils of Demonlore – of blood, crosses & biblewars”. Just därför tittar jag förbryllat på spelaren när plattan börjar snurra. Har jag fått ett söndagsex? Det här låter då sannerligen inte som något det filats på under fem långa år.

Nu är det förstås så att det upphovsmakaren lagt majoriteten av sin tid på att fila till är konceptet (biografin är rent av en utläggning om hur dåliga många andra konceptalbum är) och det ligger storslagna tankar bakom detta. Men ska någon intressera sig för berättelsen och budskapet krävs det ju i grund och botten att musiken engagerar. Där kommer Elvira Madigan att få problem.

För att vara helt ärlig, bitvis låter ”Regent Sie” som en replokalsinspelning från Cradle of Filth. Det handlar om samma typ av teatralisk black metal, men ljudet är förfärligt. Vad som måste vara en trummaskin puffar alldeles för onyanserat, skriksången drunknar och de berättande mellanpartierna känns sökta. Jag hoppas förstås att jag bara fått ett söndagsex, men sanningen är nog snarare att upphovsmannen inte lyckats ta sin enmansproduktion längre.

Som idé är annars konceptet med en black metalopera ganska tilltalande. I snyggt utförande hade det kunnat bli bra mycket intressantare än vad ”Regent Sie” i själva verket är. När det finns välproducerad teaterblack ser jag ingen anledning till att lyssna på ett garageljudande substitut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Elvira Madigan (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner