Joyzine.se


Recension - Live

The Kooks
Arvikafestivalen
2008-07-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.thekooks.co.uk

Om man kunde buteljera solsken och baka en kaka på kärlek så måste de brittiska ungtupparna i The Kooks både ha druckit ur buteljen och ätit av kakan. Se bara hur jag skriver… solsken och kärlekskakor; jag måste fortfarande vara påverkad av den förtrollning som spreds ut över Arvikas åkrar och grusplaner den där varma dagen i juli 2008. Nej, nog med de vackra euforismerna och de töntiga liknelserna, The Kooks på Arvikafestivalen 2008 var helt enkelt en riktigt grym tillställning.

Förutsättningarna fanns ju där förstås, med två så fantastiska album som ”Inside In/Inside Out” och ”Konk” i bagaget var det egentligen aldrig något snack om saken; svärmorsdrömsgulliga Luke Pritchard och hans svärmorsdrömsgulliga band behövde egentligen bara beträda scenen för att spelningen skulle vara i hamn. Och egentligen händer det inte särskilt mycket, det är inte mycket till scenshow eller något virilt mellansnack. Det handlar bara om ett möte mellan artist och publik, och den gemensamma kärleken till musiken.

Har man dessutom låtar som Sofa Song, She Moves In Her Own Way, Stormy Weather, ja, egentligen skulle jag kunna rada upp varenda låt på varje platta denna brittiska poporkester har släppt i sin hittills fortfarande bara gryende karriär, då behövs det varken häftig scenshow eller kaxigt mellansnack, det räcker med att bara stå där, på en grusig gårdsplan i Arvika, och insupa musiken. Jag tror nästan att kroppen är på väg att explodera av välbehag när Pritchard ensam står på scenen med sin gitarr och sjunger om hur de är att vara kär i sin gamla kuststräcka runt Saltburn där han växte upp. Så ung, men ändå så skicklig i utförandet och förmågan att hitta en nerv. The Kooks kom, de sågs och de motsvarade alla mina förväntningar och lite till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Minnenas Arvika
Arvikas vassaste band 2008
The Kooks (2010-07-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner