Joyzine.se


Recension - Skiva

FuFFens
Tveeggad, 2011
Skivbolag: Humla
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-10-25
Hemsida: www.fuffens.net

”Tveeggad” är resultatet av att fyra vintertrötta och sommarsjuka musikälskare samlades i en soffa för att spendera nätterna genom att spela och sjunga bort dem.

Slutprodukten blev en salig blandning av något som man inte riktigt kan sätta någon etikett på. Bandet beskriver själva soundet som något som rör sig i gränslandet mellan emotionell pop, stonerrock, folkrock, visa och en skvätt metal. Det gamla ordspråket ju fler kockar desto sämre soppa skulle mycket väl kunna anammas här fast i en modifierad form; ju fler genrer desto grötigare och mer ogreppbar ljudbild.

Trots all påhittighet och influenser från musikhistoriens alla genrer påminner ljudbilden allt som oftast om en sömnig efterapning av Dan Viktors musikskapelser när han är som mest extrem i sina utsvävningar. Det känns som att FuFFens har tagit hans låtar och försökt göra rockvarianter på dem som inte riktigt håller hela vägen.

Om FuFFens istället hade fokuserat på att få musiken att vara lika briljant och tilltalande som på Astronauter och Karneval hade mina tankar om detta album varit några helt andra. I de låtarna experimenteras det nämligen inte i onödan och det svävas inte heller ut och flummas runt mer än vad som behövs, istället är det driv och ös rakt igenom. Men tyvärr väger inte två låtar upp ett helt album även om det, så som i detta fall, är två riktigt bra låtar.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner