Joyzine.se


Recension - Live

Bernays Propaganda
Täfteåfestivalen
2010-06-04
Av: Johan Norström
Publicerad: 2010-06-08
Hemsida: myspace.com/bernayspropaganda

Jag har med åldern blivit mer och mer cynisk när det kommer till nya band, band jag aldrig tidigare hört. Jag läser inte längre bandbeskrivningar med de nyfikna ögonen av ett barn, ser inte längre liknelser med andra band som något positivt utan använder dem snarare som en stämpel som lyder ”kopia”. Så jag var inte så jättepeppad på Bernays Propaganda. Hur tufft det än må vara med ett makedoniskt punkband live på barnkolonien i Täfteå.

Men jag blev glatt överraskad! Bandet bjöd på en dansant disco/punk-hybrid som påminde en smula om ett råare, mindre producerat Paramore. Mest av allt är det trumslagaren Dzano Kuc som imponerar med sitt enorma trumspel, utan att vilja för mycket lyckas karln fylla varenda ledig takt med ett kantslag, en koklocka eller en cymbalklocka och det svänger något infernaliskt.

Tillsammans med den enormt karismatiska sångerskan Kristina Gorovska leder han bandet med bravur. Gorovska påminner lite grann om Björk i sitt rörelsemönster och har en glöd i ögonen som imponerar. Tråkigt är det dock att det brister en smula i kommunikationen med publiken, och hur politiska bandet än vill vara är det svårt när man knappt gör sig förstådd.

Summa summarum så är detta ett imponerande första möte, och med tanke på publiktillströmningen under konsertens gång var det nog inte bara jag som tyckte det. I konsertens första takt står en tapper själ framför scenen och dansar, ju längre det lider desto mer folk strömmar det till, och mot slutet är det ganska trångt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner