Joyzine.se


Recension - Live

Hardcore Superstar
Hultsfredfestivalen
2000-06-17
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2000-10-10
Hemsida: www.hardcoresuperstar.com

Hårdrock med popinfluenser, fy sjutton det låter ju piss! Jag hade inte riktigt förstått storheten med Hardcore Superstar före den här konserten. Someone Special och Liberation - gruppens hitsinglar - låter ju förfärligt illa på skiva och de övriga materialet hade jag inte ens vågat närma mig. Med andra ord var förväntningarna nollställda inför konserten och det var säkert därför jag blev så positivt överraskad.

Det syns på bandet att de vill vara hårdrock och när de väl börjar spela hörs det dessutom att de är hårdrock. Samtliga fyra komponenter har otrolig pondus på scenen och inlevelsen är total till skillnad från ett visst annat band som jag sett tidigare under kvällen (läs Rage Against The Machine). Båda de förkastliga hitsinglarna låter förträffligt i livekostym vilket för övrigt gäller för nästan alla bandets melodier. Konserten inleds med fräsande Hello/Goodbye och sen rullar det bara på. Mot slutet av konserten vräker några funktionärer ut konfettifyllda jätteballonger över publiken som glatt skickar omkring dem tills de går sönder och lämnar ett konfettiregn efter sig. Vokalisten Jocke Berg slänger sin mikrofon i scengolvet och gitarristen Silver Silver välter sitt mickstativ över ända. Båda händelserna framkallar smakfulla ljud i högtalarna. Det är show helt enkelt.

Efter ett så här vasst framträdande var jag tvungen att ompröva mitt omdöme och vad hände när Someone Special och Liberation började mala i cd-spelaren där hemma? Det lät ju riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Headplate
Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Hardcore Superstar (2013-07-04)
Hardcore Superstar (2012-08-11)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner