Joyzine.se


Recension - Live

The Haunted
House of Metal, Umeå
2009-02-27
Av: Johan Norström
Publicerad: 2009-03-02
Hemsida: www.the-haunted.comDet är med dunder och brak House of Metals största scen öppnas 2009. The Haunted står för underhållningen och imponerar som vanligt. Det bjuds förvisso inte på några överraskningar, bandet gör precis vad som förväntas och man gör det helt klanderfritt. Man radar upp klassiker efter klassiker, som Trespass, D.O.A., Bury Your Dead och 99 blandat med nya örhängen som Moronic Colossus, The Flood och Faultline. Det märks dock väldigt tydligt att bandet själva är mer intresserade av sitt nyare material under vilket intensiteten höjs några snäpp.

Som sagt är framträdandet helt klanderfritt, vilket inte är så konstigt med tanke på bandets rutin. Peter Dolvings sång är allt vad man kan önska, om inte mer, av bandets skivor att döma. Emellertid är det kanske Jonas Björler (bas) som imponerar absolut mest på mig, inte bara genom sitt basspel utan kanske framförallt för sin körsång. Karln låter ju som en hel armé av gastande zombies!

Det bör kanske tilläggas att ljudet inledningsvis är lite tamt och svajigt, precis som det brukar vara för band som är först ut på en scen. Mot mitten av spelningen tar det sig dock, men det blir aldrig riktigt fläskigt.

När det kommer till The Haunted live kontra The Haunted på skiva är det lite tråkigt att konstatera att en av bandets största styrkor på skiva till viss del blir något av en svaghet live. Jag talar om bandets förmåga att hålla sin musik dynamisk genom att ställa aggressivt och medryckande mot nattsvart och melankoliskt. Förvisso ger det konserten dynamik, men på House of Metal 2009 skapar det snarare ett ointresse hos publiken som verkar vara mest intresserad av de snabba, ösiga låtarna. Givetvis får publiken sitt lystmäte och i avslutande Hate Song är det ingen som är ointresserad.

Foto: Johan Norström

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Resistance
Årets bästa skivor 2008
The Haunted (2011-01-01)
The Haunted (2003-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner