Joyzine.se


Recension - Live

Säkert
Mejeriet, Lund
2010-12-02
Av: Linda Nihlén
Publicerad: 2010-12-03
Hemsida: sakert.blogspot.com

Säkert

Torsdagskväll och vartenda hörn, vartenda skrymsle på Kulturmejeriet i Lund är fullt. Ett sjumannaband står på scenen, vid leadmicken står en kort tjej med en röd huvjacka. En, två, tre, fyr ”Berätta för mig om det är sant att din hud är doppad i honung”. Publiken jublar och Annika Norlin ler. Säkerts konsert är igång.

Jag tänkte mig hundratals skrikande poptjejer men när jag ser mig omkring märker jag att så inte är fallet. Mestadels ser jag par i trettioårsåldern som lyckligt gungar i takt med musiken. Säkert levererar ärlig och lite rå pop med glimten i ögat. Allvar, kärlek och livet på klingande norrländska med ostämda skrikstämmor. Det är vackert, kärnfullt och kontrastrikt. Tamburiner, handklapp, ljuva fiolslingor och längst fram i ljudbilden – Annika Norlins tonsatta klokheter. Innerligt är ordet som dyker upp i mitt huvud när jag betraktar Annikas vilda gestikulerande, basistens slutna ögonlock och gitarristens hemgjorda moonwalk.

Säkert är långt ifrån dagens autotunade idolproduktioner – inte alltid rent, inte alltid textraderna på rätt ställe men alltid, alltid rätt. Publiken ömsom ler, ömsom gråter och sjunger med i varenda låt. När bandet börjar tacka för sig blir det handklapp och fotstamp tills de går in igen och kör hela tre extranummer. Dansa fastän... skriker tjejen bredvid mig och när Annika förkunnar ”Nu ska vi gå på bröllop” är jublet öronbedövande. Efter nutidsskildringen Ner på stan spelas den sista låten från senaste skivan Tyst nu och scenen lämnas i ett drömskt lila ljus. ”Så jävla bra” säger den medelålders kvinnan som trängs bredvid mig i garderobskön efteråt och jag kan inte annat än att hålla med henne.

Foto: Anton Wedding

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2006
Dreamboy
Säkert! (2008-07-18)
Säkert! (2008-06-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner