Joyzine.se


Recension - Skiva

The Haunted
One Kill Wonder, 2003
Skivbolag: Earache
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-04-15
Hemsida: www.the-haunted.com

Kan en hel värld av hårdrockare ha fel? Troligtvis inte! Allt The Haunted tidigare släppt ifrån sig har betraktats som mästerverk och hyllats av så väl en enig presskår som en hårfager samling musikdiggare. Med tanke på att ”One Kill Wonder” låter precis som The Haunted ”ska” och förväntas låta (sen får bandet babbla om att de inte vill göra samma skiva två gånger hur mycket de vill) kommer den också gå hem som en porrfilm på ett militärt logement.

Det finns inget annat band i Sverige och knappt utomlands heller som gör asförbannad thrash metal lika bra som The Haunted. Bandet lyckas verkligen få ut något bra av sin instrumentala skicklighet, till skillnad från många andra som bara onanerar. De har sådan enorm känsla i sina kompositioner att man nästan får rysningar. Den aggressiva känslan understryks definitivt av Marco Aros magnifika sånginsats. Jag tyckte han var bra på ”Made me do it”, men här överträffar han sig själv. Mer passionerat brölande får man leta efter.

Hela plattan är sprängfylld med potentiella hitlåtar så som Godpuppet, Shadow world och Shithead. Det är väl egentligen bara det instrumentala mellanspelet Demon eyes som får klassas som en ointressant parentes. Stycket är alldeles för schizofrent för att jag ska bli tagen av det.

Så tillbaka till den inledande frågan. Kan en hel värld av hårdrockare ha fel? Självklart inte! Det verkar som om allt The Haunted rör vid blir till guld. ”One Kill Wonder” är precis lika mäktig som allt annat gruppen släppt ifrån sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

One Without
Pray For Locust
The Haunted (2011-01-01)
The Haunted (2010-03-06)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner