Joyzine.se


Recension - Skiva

Soffasoll
Konsten att överleva EP, 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-10-17
Hemsida: myspace.com/soffasoll

”Konsten att överleva” är en riktigt snygg titel. Olyckligtvis är det här det enda som är positivt med Soffasoll, bandet med det fulaste namnet sedan Hootenanny Singers.

Låttitlar som Nårf nan rej och Ejrav indikerar att Soffasoll är något för Sveriges alla lajvare att lyssna på medan de klär ut och fjantar sig. Textrader i stil med ”andas in/andas ut/vill andas/vill andas” och ”tillsammans skulle vi dö i koldioxid” visar att ”Konsten att överleva” inte är ett seriöst försök att göra bra musik utan ett skämt.

De ”komplexa” låtuppbyggnaderna får de ”episka” styckena att bli fem, sex, sju, minuter långa (och dessa minuter känns i sin tur outhärdligt långa). Siri Iversen-Eives röst och Henrik Ivarssons ”hårda electro”-beats skapar ett Evanescence-liknande universum, ett universum där ord som självdistans, ironi och humor inte finns.

Det här var tydligen Soffasolls andra EP. Konstruktiv kritik: skippa allt, börja om på nytt. Det ni håller på med nu kommer aldrig bli bra. Köp en megafon och hundra trumset, skapa något häftigt av det. Spela in det, släpp en tredje EP, och ingen kommer vara gladare än jag. På återseende.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner