Joyzine.se


Recension - Skiva

Do or Die
Pray for them, 2008
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-23
Hemsida: www.doordie.be

Det är inte ofta det händer, men jag tror på Do Or Die från första stund. Att beblanda hardcore och metal är ett beprövat knep, men det är bara i vissa fall det verkligen fungerar. ”Pray for them” är ett sådant exempel. Belgarna har verkligen lyckats överföra sin liveenergi till skiva vilket är få förunnat.

Sedan kan man förstås argumentera för att samtliga spår på plattan låter snarlikt. Jag tänker inte säga emot. Men när primalkraften i framrusande ”Pray for them” träffar mig kan jag inte låta bli att storflina. Det lösgörs så mycket adrenalin att det nästan är löjligt när gruppen gör sitt bästa för att starta en moshpit i mitt vardagsrum.

Att köra med två sångare är väl ungefär lika nytt och fräscht som att mixa metal med hardcore. I mina öron gör det varken till eller från för Do Or Die. De är inga stora kompositörer eller stilister och förlitar sig enbart på ren känsla, det hade de klarat med bara en sångare, men den andre förstör förstås ingenting heller.

Att det här måste upplevas live är en självklarhet. ”Pray for them” är dock en god försmak på vad ni kan förvänta er i konsertlokalen. Äntligen ett hardcoreband som klarar att låta förkrossande på platta!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Do Or Die (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner