Joyzine.se


Recension - Live

Chemical Vocation
Kulturhuset, Örebro
2009-03-29
Av: Nils Jonsson
Publicerad: 2009-03-31
Hemsida: www.chemicalvocation.com

När jag trodde att konsertkvällen hade nått sin absoluta höjdpunkt och knappast kunde ha mer att ge så trodde jag verkligen fel. Chemical Vocation inriktar sig på ett betydligt poppigare emosound än föregående grupp (Herbrightskies) och alla musikaliska uppmaningar till moshpits och urfånig armflaxning får ge vika för lite vanlig traditionell hoppdans. Hoppdansen går till på följande vis: alla i publiken gör sitt bästa för att i takt med musiken slå huvudet i taket.

Även jag, som är där för att recensera och inte dansa, har svårt att hålla benen i styr när Chemical Vocation studsar upp på scenen och ger allt de har och lite till. Jag kan inte minnas senast jag såg ett band med sådan utstrålning, energi och charm som detta. Det tycks inte finnas någon gräns för den inlevelse som bandet levererar på scenen.

Framförallt är det sångaren Pierre Larsson som imponerar. Killen har verkligen en strålande vacker sångröst som går direkt rakt in i hjärtat och ut i hela blodomloppet. Dessutom studsar han omkring som ett levande vitaminpiller på scenen utan att en endaste gång missa någon av de sjukligt höga toner han tar. Ibland undrar jag om det ens är en människa jag bevittnar och i sådana fall hur många koppar superkaffe snubben måste hävt i sig för att orka hålla pulsen igång.

Som allra bäst är det när bandet drar igång sitt paradnummer Cold Caress och då är det verkligen inte många som står still i publiken. Sablar, vilken jädra låt! Är de ens medvetna om hur fruktansvärt bra det här är?

Jag kan omöjligt komma på någonting som jag inte gillar med Chemical Vocations framträdande. Låtarna framförs med sprudlande glädje och energi samtidigt som det är snortight och helt fläckfritt framfört. Det är bara att inse att det här bandet kommer bli stort, åtminstone så förtjänar de det. Jag bugar och lyfter på hatten för Chemical Vocation.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Fairfest
Fairfest
Chemical Vocation (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Pierre, 2010-05-25 10:39:34 (80.239.26.211)

Vet inte va det e som ör oss sviniga mot dig. Kan ju bara meddela att det inte är våran avsikt! Vi älskar alla våra fans så otroligtmkt. Utan er Inget Chemical vocation. Hoppas att det bättrar sig i framtiden. Ciao

Adam, 2009-08-22 00:59:08 (81.226.136.24)

håller med om att pierre's sång insatser är bland det bästa jag hört. synd bara att de flesta i bandet agerar som svin backstadge och inte bryr sig ett dugg om att vara vänlig. jag som varit ett fan sen flera år tillbaka har börjat tycka mindre och mindre om bandet enbart pga hur de varit när jag snackat med dem efter gigg. med risk för att ha överdrivit lite väl mycket vill jag tillägga att deras nya låtar som inte är med på nya skivan låter super. hoppas nya skivan blir bra.

leila, 2009-04-27 11:42:15 (85.226.191.238)

så jävla bra skrivet!

Jocke, 2009-03-31 20:20:50 (81.230.206.5)

Och jag bugar och lyfter på kepan för de otroligt vänliga orden! Tacksomfan!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner