Joyzine.se


Recension - Live

Sebastien Tellier
Popaganda
2008-08-29
Av: Johannes Ådén
Publicerad: 2008-09-02
Hemsida: myspace.com/sebastientellier

I silvrig jacka, långt slackerhår, ovårdat skägg, solglasögon och med en Marlboro Light i munnen framstår Sébastien Tellier som den hippaste killen på jorden – i alla fall för de fans som står längst fram – och han vet om det. Mobil- och digitalkamerorna går inte att räkna när Sébastien står och poserar längst fram på scenen. Plötsligt dyker en krycka upp i luften från någon i publiken, en indikator på att vad som helst kan hända under den här konserten.

Det är bara golfbilen som han använde i Eurovision Song Contest som saknas för att det här ska bli fulländat. Sébastien borde platsa på listan över 100 band som du måste se innan du dör, då han hela tiden utmanar konventioner (som ibland blir på gränsen till buskishumor). Han smeker sin gitarrhals och slickar på sitt stativ, knäpper upp byxorna och stoppar ner sin hand, stönar i micken och pratar nonsens på sin brutna engelska (”när jag var liten var jag liten”, ”jag ska gå till Burger King och köpa en Whopper med bacon och lökringar med chilidip”). Sex har en självklar plats i Sébastiens liv och när en badboll kastas upp på scenen (det är ju trots allt Sveriges största poolparty) smeker han den först för att sedan stoppa in den innanför tröjan för att härma en gravid kvinna. Vilken underhållare!

Musikaliskt verkar Sébastien gilla långa, instrumentala utsvävningar, både med gitarr och piano som ledande instrument. Ena stunden är det Rammstein-hårt, nästa stund Dinosaur Jr-hårt för att följas av en lång pianoexcess. Publiken gör dock tummen ner till det hela, vilket är ganska tråkigt. De förstår ju inte att den lugna L'Amour Et La Violence är första dagens höjdpunkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner