Joyzine.se


Recension - Skiva

Dj Nibc feat Karime Kendra
Deliverance, 2006
Skivbolag: Trunkfunk Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-01
Hemsida: www.myspace.com/nibc

Deliverence. Jag tänker Burt Reynolds, banjoduell och jag tänker “Squeel for me!”, vuxna män som gör saker tillsammns i naturen. Jag tänker alltså i första hand på filmen ”Deliverence”, som jag faktiskt inte vet varför jag tog mig tid att titta igenom. Förutom de faktorer jag redan nämnt är den inte särskilt bra. Filmen har för övrigt inte något alls att göra med den remixsamling av houselåten Deliverance som jag har fått skickat till mig för att avlyssna och bedömma.

Låten skrevs redan 2002, då Dj Nibc sprang in i skönsjungande Karime Kendra i sviterna av en spelning någonstans i landet. Efter diverse uppmärksamhet både utomlands och här i Sverige, där låten spelades bland annat på P3 Klubb och P3 Dans, har nu Deliverance försetts med ett gäng nya skrudar i form av olika remixar. Tanken är att låten ska kunna passa in på fler varianter av dansgolv. Vilket gör denna samling högst uttröttande att lyssna på om man inte går i Dj-tankar. Samma låt i fyra olika versioner, som endast skiljer sig blygsamt åt, som tillsammans klockar in på en bit strax över 22 minuter.

Nu är jag inte totalt insatt i dance, house eller klubbmusik men jag vet vad som får mig att vilja dansa och jag hittar snart min favoritversion av låten. Tyken Vasaplatsen Remix doftar Boogie Nights, vi snackar om de vibbar man får från band som Boney M, Earth Wind & Fire eller varför inte Boy Meets Girl? I en mer modern tolkning då förstås. En solklar partystänkare för i princip vilket dansgolv som helst värt namnet. Men överlag blir det som sagt tröttsamt. Välj en favoritversion och var nöjd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner