Joyzine.se


Recension - Skiva

Flying Isle
Talita Koum (ep), 2008
Skivbolag: Audio Hostem
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-12
Hemsida: myspace.com/flyingisle

En av nackdelarna med musikrevolutionen där alla plötsligt kan starta bolag och släppa plattor manifesteras på ”Talita Koum”. Alla kan, men långt ifrån alla är lämpade och duon Elisabet Bertilson och Simon Norberg visar med önskvärd tydlighet att vilja och ambition inte alltid är gott nog.

Duon, som i det här formatet kallar sig Flying Isle, vill gärna vara lite svår och skapa elektronisk popmusik som berör. Om det då är lite skevt och avigt spelar ingen roll, det hör till grejen det kan jag hålla med om. Problemet är bara att i tre av fyra spår berör inte Flying Isle det minsta. I alla fall inte positivt. Det handlar om trevande fulpop som är så väl gnällig som enerverande och som inte förmår greppa tag. Att duon vill framstå som lite svår och introvert gör knappast saken bättre.

Undantaget heter So far this is disco och är just som titeln antyder en liten studsig bit som tangerar disco. Tempot är högre, vi slipper Bertilsons jobbiga gnällsång och det är riktigt kul att lyssna på Flying Isle. Det är en vitamininjektion snarare än den gråa samhällstristess som hörs i det övriga, mer poporienterade, materialet.

Slutsatsen är enkel. Flying Isle borde kasta sina märkvärdiga popambitioner över bord, inse att svåra musikanter mest är fjantiga och istället inrikta sig på att få alkoholöverförfriskade dansgolv att svänga. Innan det sker kommer de knappast bli något annat än favoriter hos några utstötta som tror de måste ha konstig musiksmak för att få bekräftelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner