Joyzine.se


Recension - Skiva

Dumper
S/t, 2002
Skivbolag: Black Mark
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-08-13
Hemsida: -

Dumper låter som en hybrid mellan ett skitnödigt Backyard Babies och en rejält bakfull Marylin Manson. Som ni säkert förstår är det varken särskilt bra eller spännande. Den självbetitlade debutplattan sorteras snabbt in i facket ”råtråkig industrirock”.

Bolaget Black Mark föredrar dock att kategorisera plattan som ”kommersiell modern stenhård rock”. Nog för att det är modernt och till viss del kommersiellt, men stenhårt är det då inte. Dumpers synthsamplingar och allmänt bajsnödiga skräckrockarefterapning hör snarare hemma i barnkammaren. Musiken saknar identitet och känsla, det är helt enkelt bara skval som inte berör ett dyft. Att Dumper dessutom bara kopierar vad andra redan gjort gör inte saken bättre.

Visst finns det ljusa stunder på ”Dumper” – som till exempel Making a monster – men de är lätträknade. När lyriken dessutom är både dålig och patetisk tröttnar jag efter cirkus två låtar. Det är en sövande upprepning av sex, rock och djävulstemat, vilket innebär likhetstecken med dödstrist. Ta bara låttitlar som Rocker no.1 och Jesus Christ Supersucker så förstår ni hur enkelspårigt och tråkigt det är. Måhända att Dumper kommer gå hem hos identitetslösa fjortonåringar, jag köper det inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner