Joyzine.se


Recension - Live

Raubtier
Metaltown, Göteborg
2010-06-18
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-06-20
Hemsida: www.raubtier.se

De dansade en sommar lyder ett fint talesätt och frågan är om inte det går att tillämpa mer än väl på Raubtier. När bandet kom upp med sin stereotypa Rammstein-metal och sina komiska krigstexter framsjungna på äkta Haparanda-mål framstod det som synnerligen charmigt och besten fick mycket riktigt också en hel del draghjälp av skvalradion. Då var det kul och lite fräscht på något sätt.

Nu, mer än ett år senare, när gruppen framträder på Metaltown är det förvisso totalt fullknökat i det avlånga tält som inhyser festivalens minsta scen, men det känns ändå mest lökigt. Nyhetens behag är över, konceptet håller inte för någon längre exponering och de dansade en sommar är ordspråket som studsar mot insidan av mitt pannben.

Raubtier gör vad de kan, de jobbar på hårt och drar ner massivt jubel från en publik som uppenbarligen fortfarande älskar dem. Hitlåtarna sitter där de ska, men den nya singeln Världsherravälde som dyker upp mot slutet visar med all önskvärd tydlighet att det här var ett one hit wonder som inte håller längre. Maken till slöare bit får man leta efter och det märks också på publikresponsen att den inte alls går hem på samma sätt som det äldre materialet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2009
Raubtier
Raubtier (2010-01-01)
Raubtier (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner